De man en zijn fiets: Extreme woon werk fietser

Extreme_woonwerk_fietser

woonwerk fietsOp de fiets naar je werk: ca. 35% van onze landgenoten gebruikt de fiets voor woon-werk verkeer! de meesten fietsen zo’n 6km enkele reis. Er is echter een buitencategorie die voor 6km de fiets niet eens uit de schuur haalt: In deel 2 van “De man en zijn fiets:” De extreme woon-werk fietser, woont zo’n 40 km of meer  bij zijn werk vandaan maar komt gewoon op de fiets.

“En Henk, vroeg vertrokken zeker?” “Neuh… valt reuze meer, zat vandaag pas om 6:30 op de fiets….”

Deze types zijn te herkennen  aan de ongelofelijke hoeveelheden eten die ze op hun werk wegwerken. Iedere dag door weer en wind op de fiets kost nu eenmaal flink energie.

Ze douchen vaker op het werk dan thuis en hebben een hele saaie Strava history: 2 keer per dag de zelfde route.

Je herkent de fietsforensen aan de enorme tas die ze meezeulen op de fiets of op de rug  en soms aan de spatbordjes op de fiets.

Ze genieten ook van de aandacht die ze krijgen, elke verjaardag of partij gebeurt het wel een keer. Het komt ter sprake en een niet racefietser zegt ”40 km?! das een eind”  Ze doen alsof het niets is maar diep van binnen voelen ze zich gevleid en weer die jonge god van 20 jaar geleden.

Het woon-werk fietsverkeer  lijkt populairder te worden nu de speed pedelec langzaam terrein wint.

De echte racefiets forens zou natuurlijk nooit op zo’n fiets met trapondersteuning stappen maar lekker in de slipstream blijven hangen om de gemiddelde snelheid op te krikken, is wel weer erg verleidelijk.

Naast de tas en de eventuele spatbordjes, wijkt de woonwerk-fietser niet erg af van de andere racefietsers, ware het niet dat hij vooral in de wintertijd, behangen met LED’s en reflectie vestjes vnl. in het donker rijdt. Iets wat een ‚gewone’ fietser ivm de veiligheid liever niet doet.

Als de extreme fiets forens een dag niet fietst, wordt hij nerveus, rusteloos en kan zich slecht concentreren. Je kan zonder meer stellen dat hij fiets verslaafd is geworden. Waarom zou je anders, als al je collega’s nog slapen, op de fiets stappen en door de kou in het donker je leven wagen op 2 hele dunne bandjes….

De extreme fietsforens houdt wel geld over! Een ritje met de auto kost (volgens de fiscus) €0,19 per km. In het echt waarschijnlijk nog meer. Dat betekent op een rit van 40km vv toch mooi €15,20 per dag! Een week fietsen en je hebt 2 nieuwe buitenbanden en een paar binnenbandjes bij elkaar gefietst

Conclusie: de extreme woon-werk fietser, is verslaafd, een beetje gek maar houdt wel geld over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>