De man en zijn fiets: De harker!

harker
In deel 3 van „De man en zijn fiets” vandaag aandacht voor:  de “Harker”
Ik kan zo jaloers zijn op de stijl van Alberto Contador: dansend op de pedalen bergop, het lijkt wel of het hem totaal geen inspanning kost. Verleden jaar reed ik achter een renner die een hele andere stijl had: Op het grote blad met zware inspanning en misschien maximaal 70 omwentelingen per minuut zwoegde hij voort. De snelheid loog er overings niet om, het ging tegen de 40 per uur. Mijn knieën deden al zeer als ik naar hem keek.
tired-4
Bij een rood verkeerslicht sprak ik hem aan. Het bleek een al wat oudere man te zijn die al jaren zijn vaste ritje woon-werk reed. Ik complimenteerde hem met zijn snelheid maar was vooral benieuwd naar zijn zware verzet.
Zijn antwoord verbaasde mij: Ik schakel eigenlijk nooit, rijd altijd in de zelfde versnelling ??!!?
Ook had hij naar eigen zeggen nooit last van zijn linker kuit… want dat was een houten been! Ik was meer dan verbaasd. “Je onderbenen heb je amper nodig bij fietsen, ik belast vooral mijn bovenbenen” Hoe verklaar ik dan mijn eigen brandende kuiten na een stevige fietstraining?….maar goed.
Deze harker voelde zich er prima bij,
en waarom ook niet, kies vooral de stijl die bij je past.
Ik houd het bij een niet al te zwaar verzet met een cadans van rond de  90. Lijkt me beter voor mijn knieën en ik houd het langer vol. Vergelijk het met traplopen, trede voor trede is minder vermoeiend dan telkens 3 tegelijk 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>